یکی از روش های راه اندازی کسب و کار فروشگاهی دراپ شیپینگ است. همانطور که میدانیم راه اندازی هر کسب و کاری نیاز به سرمایه و محصولات قابل عرضه دارد. این موضوع هم در مورد کسب و کار حضوری و هم کسب و کار اینترنتی صدق می کند. بنابراین در هر دو صورت باید سرمایه و محصول وجود داشته باشد. همین مسئله ایجاد یک شغل و کسب وکار را برای افراد دشوار می کند. اما در این بین روشی هم وجود دارد که با کمترین هزینه می توان کسب و کار راه انداخت درآمد به دست آورد. این روش دراپ شیپینگ بوده که بدون نیاز به داشتن انباری از محصول همچنین سرمایه زیاد افراد را صاحب کسب و کار می کند.
افراد بعد از آشنایی با اصول این روش باید مرتبط با کسب و کار مدنظر خود، فروشگاه یا عمده فروشی را پیدا می کنند و با او قرارداد همکاری می بندند. به اینصورت که از محصولات عکس می گیرند و در وب سایت خود قرار می دهند. به هر میزان فروش محصولاتی که از این طریق، درصدی سود تعلق می گیرد. پرداخت هزینه محصول در این روش بین طرفین می تواند در زمان سفارش محصول و یا به صورت ماهانه و یا زمان فروش تعداد تعیین شده، تسویه و انجام شود. این روش یک مدل دراپ شیپینگ است. شاید سوالی مطرح شود که تفاوت بین روش های عادی فروش مجازی با دراپ شیپینگ چیست. در جواب باید گفت این مدل نیازی به وجود انبار و انبوه محصولات ندارد و فقط نیاز به توانایی فروش و جلب اعتماد افراد برای خرید آنلاین دارد.
دراپ شیپینگ بطور کلی اغلب در کسب و کار های اینترنتی دارای درآمد بالا و روند آسانی دارد. اما با این می توان در فروشگاه ها به صورت حضوری هم فعالیت این چنینی انجام شود. به این صورت که در جای مشخص یا مغازه ای تعدادی از محصولات فروشگاه را به نمایش می گذارد تا خریداران با مراجعه و انتخاب محصول مورد نیاز خود سفارش دهند. سپس فروشنده با مراجعه و ارتباط با تولید یا تامین کننده ی محصول مشخصات خریدار را می دهد تا ارسال محصول به مشتری انجام گیرد. ناگفته نماند این روش نیازمند هزینه برای اجاره ی یک مکان برای عرضه محصول و هزینه ی خرید تعدادی محصول مورد نظر جهت نمایش در مغازه همچنین فروش حضوری است. روش بهتر و به صرفه تر برای فروش در کسب و کارهای حضوری استفاده از دراپ شیپینگ در دفاتر فروش بصورت تلفنی است. زیرا نیازی به مراجعه ی مشتری برای دریافت محصول در آنجا نیست.
با توجه به گستردگی کسب و کارهای اینترنتی به روش های مختلف باید گفت دراپ شیپینگ در بسیاری از فروشگاه ها و کسب و کارهای بزرگ یکی از روش های مورد استفاده و پرسود است. گاهی این فروشگاه ها حتی بدون داشتن محصول سفارشی در انبار خود اقدام به فروش می کنند و از طریق تامین کننده و فروشنده ی آن محصول ، محصول برای مشتری ارسال می شود. دراپ شیپینگ دارای مزایای قابل ذکری است که به آن ها خواهیم پرداخت. یک طراحی سایت خوب در ارتباط با محصولات قابل عرضه می تواند باعث جلب افراد و ایجاد اعتماد در آن ها جهت خرید و از این طریق سفارشات خود را بالا برده وباعث افزایش سوددهی شود.
یکی از مهمترین مزیت های دراپ شیپینگ عدم نیاز به سرمایه است به این معنا که این روش امکان ایجاد یک کسب و کار فروشگاهی با کالا های فراوان را بدون نیاز به سرمایه برای افراد فراهم می کند. تنها پرداخت هزینه در این روش همان تسویه حساب و کسر سود به تولید وعرضه کننده است.
راه اندازی هر کسب و کاری نیاز به سرمایه دارد بنابراین این کار برای اکثر افراد گاهی دشوار است، اما راه اندازی کسب و کار با استفاده از روش دراپ شیپنیگ این امکان را فراهم می کند تا افراد براحتی بتوانند صاحب کسب و کار شوند. در اینجا به مواردی که این روش برای ایجاد کسب و کار برطرف می کند اشاره می نماییم.
یک کسب و کار عادی دارای هزینه هایی شامل بیمه ی کارکنان همچنین اجاره ی مکان و پرداخت مالیات، هزینه های آب و برق و گاز است. اما اگر کسب و کاری با روش دراپ شیپینگ فعالیت می کند نیاز به متحمل شدن این موارد ندارد و تنها با استفاده از نرم افزار اینترنتی و لپ تاپ و رایانه این کسب و کار مدیریت شده و فعالیت می کند.
برای فعالیت در این روش تنها نیاز به یک رایانه و اینترنت است. بنابراین به راحتی می توان در هر مکان و موقعیتی کسب و کار خود را مدیریت کرد و فرآیند سفارش و فروش محصول را انجام داد.
در کسب و کار عادی برای فروشگاه ها می بایست بصورت حضوری به عمده فروش مراجعه و محصول مورد نظر خود را خریداری نمود. این روش مشکلاتی به همراه دارد که باید هنگام تهیه محصول برای فروشگاه مد نظر قرار گیرد. از جمله سلیقه ی مشتری، محدود بودن فضای فروشگاه و در نظر گرفتن بودجه و توان خرید.
در فروشگاه اینترنتی و دراپ شیپینگ تمام این موارد رفع شده و با خیالی راحت به انتخاب انواع محصول با تنوع زیاد برای فروشگاه خود می توان پرداخت.
یکی از مزیت های دراپ شیپینگ این است که با ریسکی پایین می توان محصولاتی که در فروشگاه قرار می گیرد. سپس تست انجام می شود و نسبت به میزان بازخورد آن، می توان آن را افزایش و گسترش یا کاهش داد.
اگر کسب و کار اینترنتی دچار شکست شود تنها ضرری که بوجود می آید زمانی است که صرف آن می شود. با این حال می توان از همان وب سایت بدون حذف آن در کارهای دیگر استفاده کرد.
راه اندازی هر کسب و کاری دارای مزایای و معایبی است. از معایب دراپ شیپینگ می توان به: حاشیه سوددهی پایین، موجودی کالا و اشتباه تامین کننده ی محصول اشاره کرد.
سوددهی پایین این روش مهمترین عیب دراپ شیپینگ است که با توجه به سود فروش باید درصدی از آن هم به تامین کننده پرداخت و این در حالی است که محصول بصورت خرده از تامین کننده تهیه می شود در نتیجه سود پایین تری نسبت به عمده خریدن دارد.
موجودی کالا در فروشگاه اینترنتی یا فروشگاه تامین کننده شاید شامل محصولی که مشتری میخواهد نباشد بنابراین مجبور به رد سفارش می شود.
گاهی تامین کننده ی کالا بصورت اشتباهی محصول دیگری را ارسال می کند.
رقابت در دنیای کسب و کار اینترنتی این روزها بیشترین اوج خود را دارد. اما گستردگی در این فضا باعث ایجاد ایده های مختلف و متنوع می شود. روش های زیادی برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی وجود دارد اما انتخاب هر روش مستلزم رعایت اصول مربوط به خود همچنین خلاقیت و ایده پردازی برای بازاریابی و فروش است. دراپ شیپینگ روشی آسان است که با رعایت اصول و قواعد مربوطه می توان به موفقیت در کسب و کار رسید.