چگونه بهترین قالب وردپرس را انتخاب کنیم؟

مقدمه

آیا برایتان پیش آمده است که وارد سایتی شوید و به سرعت جذب طراحی و چیدمان صفحات آن شوید؟ یا ممکن است هنگام استفاده از خدمات یک وب‌سایت، احساس کنید، هر آیکون دقیقاً سر جای خود قرار دارد. قالب وبسایت دقیقا آن چیزی است باعث می‌شود ظاهر و عملکرد سایت در وهله اول به چشم آید. انتخاب قالب وردپرس مناسب به شما این امکان را می‌دهد تا کاربران و مدیران سایت راحت‌تر با آن ارتباط برقرار کنند. برای انتخاب قالب مناسب برای وردپرس، علاوه بر زیبایی، معیارهای زیادی را باید در نظر بگیرید. یک انتخاب نامناسب، در خرید قالب وردپرس می تواند خسارت های جبران ناپذیری برای شما به وجود بیاورد! در این مطلب به بررسی انواع قالب‌های وردپرس و نکات مهم در انتخاب قالب وردپرس می‌پردازیم؛ پس با ما همراه باشید.

قالب در وردپرس چیست؟

وردپرس (WordPress) یک سیستم مدیریت محتوای قدرتمند است که روش ساخت و مدیریت سایت‌ها را متحول کرده است. وردپرس شامل امکانات آماده برای افزودن صفحات، منوها، تصاویر، پست‌های وبلاگ است اما معمولا ظاهر قالب های وردپرس بسیار ساده هستند؛ که با نصب یک قالب نمایش زیباتری پیدا می‌کنند. قالب‌های وردپرس استایل‌های رنگی هستند که می‌توانید برای جلوه بخشیدن به سایت‌تان از آن‌ها استفاده کنید. در مخزن وردپرس قالب‌های بسیار زیادی وجود دارد که میتوان آن‌ها را به صورت رایگان یا پولی دریافت کرد. امروزه شرکت‌های مختلفی در حوزه افزونه‌ها و قالب‌های وردپرس فعالیت می‌کنند که هر کدام سعی می‌کنند، قالبی مناسب‌تر و کاربرپسند تر را ارائه دهند. وردپرس جزو سیستم‌های تولید محتوا است که می‌توان آن را برای هر نوع وب‌سایتی مورد استفاده قرار داد.

به همین دلیل قالب‌های مختلفی بسته به نحوه کار وب‌سایت وجود دارد. برخی از این قالب‌ها امکان شخصی‌سازی زیاد، با استفاده از ابزار وردپرس را در اختیارتان قرار می‌دهند. از طرفی ممکن است قالب‌هایی با قابلیت‌های زیاد نه تنها به کارتان نیایند، بلکه سایت‌تان را نیز کند کند. از این رو ممکن است انتخاب یک قالب خوب برای وب‌سایتتان شما را دچار سردرگمی کند. پس بهتر است فقط به ظاهر قالب توجه نکنید و موارد متعددی را هنگام انتخاب این بخش مهم، در نظر بگیرید.

قالب وردپرس چیست

ویژگی‌های مهم قالب در وردپرس

یک قالب وردپرس مناسب، می‌تواند از ویژگی‌هایی برخوردار باشد؛ که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم:

  • سرعت بالا: سرعت لود و باز شدن سایت یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در تجربه کاربری است، برای تست می‌توانید از ابزار‌های تست سرعت استفاده کنید.
  • آپدیت منظم: یکی از راه‌های نفوذ و هک سایت‌های وردپرسی، قالب‌هایی هستند که از تاریخ آپدیت آنها زمان زیادی گذشته است و مشکلات امنیتی دارند! بنابراین آپدیت قالب وردپرس از اهمیت بالایی برخوردار است.
  • راست چین بودن: برای وب سایت‌های فارسی این مسئله بسیار مهم است که نوشته‌ها راستچین باشند. یعنی جملات از سمت راست شروع و تمام قسمت‌ها فارسی باشد.
  • قابلیت شخصی سازی: با توجه به حوزه کاری و همچنین علایق شما قالبی خوب است که بتوانید بخش‌های ظاهری سایت را، طراحی و زیبا سازی کنید و کاملا قابل ادیت باشد.
  • ریسپانسیو: قالب انتخابی شما باید در دستگاه‌های مختلف به خوبی نمایش داده شود و بخش‌ها و المان‌های مختلف سایت در دستگاه‌های مختلف مانند موبایل و تبلت مانند به درستی نمایش داده شوند.
  • طراحی مدرن: ظاهر سایت همان جلوه بصری سایت است. یک قالب خوب برای سایت شما زیبایی به همراه می‌آورد.
  • رابط کاربری آسان: برای دسترسی به بخش تنظیمات مختلف قالب مهم است که هر بخشی در بهترین مکان و کوتاه ترین مسیر خود قرار گیرد.
  • سازگاری با سایر افزونه‌ها: دقت کنید که قالب شما نباید با سایر افزونه‌ها تداخل داشته باشد و باید بتوانید افزونه‌های مختلفی روی سایت‌تان نصب کنید.
  • سئوفرندلی: هرچقدر سایت شما زیبا باشد، تا زمانی که در صفحه اول گوگل ظاهر نشود هیچ فایده‌ای برای شما ندارد بنابراین قالبی را انتخاب کنید که از نظر سئو بهینه باشد.

انواع قالب‌های وردپرسی

در ادامه قالب‌هایی را معرفی خواهیم کرد که می‌توانید از آن ها برای طراحی هر نوع سایتی استفاده کنید:

قالب‌های فروشگاهی

قالب‌های فروشگاهی برای سایت‌هایی مناسب هستند که یک محصول یا فایل را به فروش می‌رسانند. به طور مثال اگر شما قصد دارید یک سایت فروش لباس داشته باشید، باید قالب های فروشگاهی را انتخاب کنید. یکی از موارد مهم در راهنمای خرید قالب فروشگاهی انتخاب یک قالب سبک، سئوفرندلی و در عین حال با امکانات کامل است.

قالب‌های شرکتی

اگر صاحب شرکت هستید و برای قرار دادن نمونه کار و پروپوزال کارمندان‌تان نیاز به مرجع مناسب دارید، بهترین انتخاب برای شما قالب‌های شرکتی هستند. قالب‌های شرکتی تصویری، واضح از یک سایت حرفه‌ای هستند؛ که جایگاه شما را در تجارت نشان می‌دهند.

قالب‌های شخصی

وبسایت شخصی، شناسنامه‌ی اینترنتی شماست. یک وبسایت زیبا در پرستیژ کاری و حرفه‌ای بودن شما تأثیر مثبت دارد.

قالب‌های خبری

طراحی یک سایت خبری، شاید آرزوی بسیاری از خبرنگاران، روزنامه نگاران و یا فعالان حرفه‌ای در یک حوزه باشد. انتخاب یک قالب حرفه‌ای برای سایت خبری یکی از مهم‌ترین بخش‌های طراحی سایت است. قالب انتخابی باید بیشترین سرعت و قابلیت بهینه سازی برای موتورهای جستجوی گوگل را داشته باشد.

قالب‌های وبلاگی

اگر می‌خواهید نوشته‌ها و اطلاعات خود را درباره یک موضوع به اشتراک بگذارید، به دنبال قالب‌ های وبلاگی باشید. این قالب‌ها امکانات لازم برای ایجاد نوشته در وردپرس را برای شما فراهم می‌کنند.

قالب‌های پزشکی

برای طراحی سایت‌های کلینیک، داروخانه، مطلب، درمانگاه‌ها و… می‌توانید از قالب‌های پزشکی استفاد کنید. در قالب هابی پزشکی علاوه بر قرار دادن برنامه پزشکان، مواردی مانند رزرو نوبت وجود دارد و می‌توانید دریافت نوبت را برای کاربران آسانتر کنید. از جمله بهترین قالب‌های پزشکی می‌توان مدیفی، مدیلینک و مدیکر را نام برد.

نکات انتخاب قالب وردپرس

نکات انتخاب بهترین قالب برای وردپرس

در ادامه مهم‌ترین نکات در هنگام خرید قالب وردپرس برا بررسی می‌کنیم:

سراغ مدل‌های پیچیده نروید!

اولین چیزی که از یک قالب شما و کاربران می‌بینید، ظاهری است که بر روی وب‌سایتتان ایجاد می‌کند. تم‌هایی با انیمیشن‌های جذاب و پیچیده، رنگ‌های متنوع و … ممکن است به چشمتان زیبا آیند؛ اما بهتر است بدانید قالب‌های ساده همیشه بهتر خواهند بود. یک قالب مناسب انتخاب کنید که در رسیدن به اهداف کسب و کارتان، به درد بخورد. قالب‌های پیچیده نه تنها کار را برای‌تان سخت می‌کنند یا سایت‌تان را شلوغ نشان می‌دهند، بلکه باعث کاهش سرعت بارگذاری سایت و عملکرد آن می‌شوند. بهتر است قالبی را انتخاب کنید که رنگ‌های تند یا انیمیشن‌هایی عجیب نداشته باشد. شاید در لحظه اول برای کاربران جالب باشد؛ ولی پس از چند دقیقه خسته‌کننده و آزاردهنده می‌شود.

مطمئن شوید قالب وردپرس افزونه‌های مورد نیازتان را پشتیبانی می‌کند!

بدون شک شما به افزونه‌های مختلفی برای بهبود عملکرد وب‌سایت‌تان نیاز دارید. باید به این نکته هم توجه کنید که قالب‌های وردپرس ممکن است هر کدام قابلیت‌های مختلفی داشته باشند. قبل از انتخاب قالب مورد نظر، بررسی کنید که افزونه‌های مورد نیازتان روی آن کار می‌کنند یا نه.

قالب وردپرس باید با مرورگرهای مختلف تطبیق داشته باشد

امروزه مرورگرهای مختلفی در اینترنت وجود دارند که کاربران از آن‌ها استفاده می‌کنند. هنگام انتخاب قالب مناسب در وردپرس باید آن را در مرورگرهای مختلف بررسی کنید. ممکن است این قالب در مرورگر فعال‌تان به خوبی عمل کند؛ ولی صحت عملکرد آن در مرورگرهای دیگر نیز باید بررسی شود. علاوه بر این مرورگرهایی مانند فایرفاکس، گوگل کروم، سافاری، اینترنت اکسپلورر و … باید مرورگرهای موبایل را نیز امتحان کنید.

پشتیبانی مناسب!

یکی از مواردی که در راهنمای انتخاب قالب وردپرس مد نظر قرار می‌گیرد، پشتیبانی تولید کننده است. معمولاً بزرگترین مشکل قالب‌های رایگان، نبود پشتیبانی و خدمات پس از فروش است. اما تم‌های تجاری و سفارشی اکثراً پشتیبانی خوبی ارائه می‌دهند و همین امر سبب می‌شود تا نگرانی از بابت آن وجود نداشته باشد.

قالب وردپرس سئو شده برای موتورهای جستجوگر

یکی از عوامل مهم که در بهینه سازی سایت‌تان، قالبی است که انتخاب می‌کنید. اگر کدهای  اچ دی ام ال (HDML) قالب شما بهینه نباشد، بر روی سئو سایت تأثیر منفی می‌گذارد. اگر در این زمینه حرفه‌ای هستید، می‌توانید کد قالب را بررسی کنید. ولی تشخیص خوب و بد بودن آن برای افراد مبتدی چندان کار راحتی نیست!

قالب وردپرس باید قابل آپدیت باشد

اکثر قالب‌هایی که به راحتی قابل دستیابی و رایگان هستند، معمولاً یک بار ترجمه فارسی می‌شوند. پس از مدتی که از این قالب استفاده کردید، ممکن است نسخه آن قدیمی شود و با سیستم وردپرس جدید به مشکل بخورد. علاوه بر این امکانات جدید ممکن است بر روی نسخه قدیمی قابل استفاده نباشد. علاوه‌بر نکات گفته شده هنگام خرید به نظرات کاربران دقت کنید! معمولاً کاربران زیادی در سایتی که می‌خواهید از آن خرید کنید، نظرات خود را در مورد قالب عنوان می‌کنند. این افراد قالب را خریداری کرده‌اند و پس از استفاده، نقاط قوت و ضعف آن را می‌نویسند. از این رو می‌توانید در این مورد اطلاعات کاملی را کسب کنید.

انتخاب قالب وردپرس رایگان

قالب رایگان در وردپرس

آگاهی از تفاوت‌‌های کلیدی بین قالب‌ های رایگان و غیر رایگان، نقش مهمی در انتخاب قالب وردپرس شما دارد. بهترین رویکرد این است که بین ارزان‌ترین راه‌حل و آنچه بیشترین امکانات را در اختیارتان قرار می دهد، تعادل برقرار کنید. قالب‌ های رایگان نقطه شروعی برای افراد با بودجه محدود هستند. این قالب ها طراحی‌های پایه و عملکردهای ضروری را بدون نیاز به پرداخت هزینه ارائه می‌‌دهند. اما باید توجه داشته باشید که، قالب‌ های رایگان اغلب محدودیت‌هایی نیز دارند و ممکن است از قابلیت‌های سفارشی‌ سازی و امکانات دیگر، در نسخه‌های پرمیوم، برخوردار نباشند. علاوه بر این، پشتیبانی از قالب‌های رایگان مانند قالب‌های پرمیوم به صورت حرفه‌ای و تخصصی انجام نمی‌شود!

طراحی سایت وردپرسی

انتخاب قالب و طراحی سایت باید تتوسط افراد ماهر و باسابقه در این زمینه اتفاق بیفتد. یکی از شرکت‌های معتبر و باسابقه در زمینه طراحی سایت و سئو آن آژانس طراحی سایت مهرگان است که می‌توانید طراحی سایت مورد نیاز خود را به آنها بسپارید.

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی نکاتی برای انتخاب بهترین قالب وردپرس، ویژگی‌ها قالب مناسب در وردپرس و انواع قالب‌ها در وردپرس پرداختیم. امید است این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. شما عزیزان می‌توانید پرسش‌های خود را در قسمت دیدگاه‌های سایت، با ما در میان بگذارید تا کارشناسان ما در اسرع وقت به شما پاسخ دهند.